Ki vigyáz a gyerekekre a nyári szünetben?

Napközis tábor, ottalvós tábor, lovastábor, sporttábor, kézműves tábor – még felsorolni is nehéz a számtalan lehetőséget, ahol szervezett keretek között vigyáznak a gyerekekre, sőt izgalmas kalandokkal várják őket a nyári szünet heteiben.

De hogy bírjuk ezt finanszírozni? A Tinnyei Református Gyülekezetnek van néhány remek kalandot ígérő, de pénztárcakímélő ötlete!

Végre itt a nyár, lehet tervezgetni a várva-várt nyaralást, a hétvégi kirándulásokat. Boldog eufóriában úszik ilyenkor a legtöbb gyerek… és a szülők is… mindaddig, amíg nem realizálják, hogy tényleg 3, 6 netalán 11 hétre bezár az óvoda, vagy az iskola. Azt kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a teljes nyári szünidőre otthon maradjanak…, de akkor mi lesz a gyerekkel? Lázas számolgatás, a lehetőségek latolgatása és hosszú percek/napok, amikor teljesen reménytelennek tűnik a nyári szünet koordinációja. Ne essünk kétségbe!

Vegyük számba a lehetőségeket!

A vakáció előtt mindenképpen a naptár elé kell ülni és hétről-hétre végiggondolni, mikor ki lesz a gyerekekkel. 6-11 hét teljes felügyeleti lefedése bizony komoly odafigyelést és koordinációs készséget igényel. Először nézzünk szét a táborok között, aztán vegyük számba a családi nyaralás időpontját, majd jöhet az egyeztetés a nagyszülőkkel, az unokatestvérekkel a barátokkal és a szomszéddal. Számba kell venni a gyerek életkorát és igényeit, hogy mi érdekli, és hogy hol, kikkel szeret lenni.

Se szeri, se száma a nyári táboroknak. Számtalan tematikus táborból választhatunk: sporttáborok, kézműves táborok, kaland- és ökotáborok, nyelvi táborok, lovas táborok stb. Az átlagárak kb. azonosak (40 000 forint), a színvonal viszont nagyon különböző lehet, ezért érdemes alaposan utánajárni, mire számíthatunk a kinézett táborokkal kapcsolatban!

Nekünk van ötletünk!

Izgalmas élményeket kínáló tinnyei református táborok >>>