Szerda esti beszélgetések – csütörtökönként

Több mint egy éve járok a szerdai beszélgetésekre, Gyülekezeti Házba. Az utóbbi időben egyre többször csütörtökön. Ilyenkor Áron felolvas egy részt a Szentírásból és ennek kapcsán beszélgetünk az élet nagy dolgairól. Is.

Mit keresek én a szerda esti beszélgetéseken?

Ha nagyon tömören szeretném összefoglalni, akkor válaszokat. De mi is a kérdések lényege? Egy jó kérdés már majdnem több mint fél siker! Ezek által jobban megismerhetjük magunkat és a világot, a Biblia kulcslyukán keresztül. Mert válaszokat keresünk mindig. És sokszor nem kapunk…, ezért úgy gondolom, hogy bármilyen nehéz is, megéri a mélyre tekintést. Nyitottnak kell lenni az új gondolatokra, mert ezek szülik a megújulást.

Itt nem számít, hány éves vagy, csak az, mit gondolsz

18 éves vagyok, de ez itt nem befolyásoló tényező. Minden meglátás egyenértékű és fontos. A lényeg, hogy bármiről is beszélgetünk, a kiindulási pont a jézusi tanítás, a keresztény értékrend. Mert csak biztos alapra lehet építkezni! A beszélgetések befejeztével többféle érzéssel találkoztam. Volt, hogy igazolást nyertem, volt, hogy megbolydultam, vagy még izgalmasabb kérdéseket hoztam haza magammal.

Hol a korosztályom?

Mivel ez egy belső vívódás, belső utazás, ezért nekem csak egy hiány jut mindig eszembe: hogy bár azok a dolgok, amelyekről beszélgetünk megkerülhetetlenek, értékesek és fontosak, kevesen kíváncsiak rájuk. Hol van a korosztályom!?

Széplaki István