Magvető Református Óvoda BETEKINTŐ


„  A többi pedig a jó földbe esett és mikor kikelt és szárba szökkent, termést hozott. Egyik a harmincszorosát másik a hatvanszorosát,sőt némelyek a százszorosát” MT.4. 8- 9

Több hónap előkészítő munka után, 2020 szeptember 1-ével a Református Egyház átvette a Tinnyén működő óvodát, így lett a neve Magvető  Református  Óvoda. Nemcsak a név változott meg hanem a tartalom, és a mindennapok rendje is.
Már az első héten a hétfői hét indító áhítaton, Szép Mónika lelkipásztor nagy szeretettel  kiváló pedagógiai érzékkel vetette el a magot a gyerekek szívében. Sok énekkel verssel, hiszen tudjuk a gyermeki lélekhez a versek mesék igen közel állnak és ez által jól motiválhatóak. Kedves személyisége révén nyitott szívekre talált az ige    . Hétről, hétre tapasztaltuk, hogy a hét kezdő áhítatok igen nagy hatással vannak a gyerekekre felnőttekre egyaránt.           
Hitbeli növekedésüket Mónika lelkipásztor, valamint Méhész Tímea és Banu Brigitta hitoktatók  segítségével közösen végezzük. Célunk hitoktatókkal , óvodapedagógusokkal  dadusnénikkel együtt, hogy a gyermekek megismerjék a  Teremtő Isten csodálatos alkotásait és váljanak az úr Jézus tanítványaivá. A keresztény erkölcsök elültetésével, hitben és hitre neveljük őket.
Minden nap imádságban köszönjük meg az ételt étkezés előtt és után. Napindító csendes perceket tartunk , ahol imádkozunk, elcsendesedünk. Imádságban megköszönjük az Úr Istennek hogy együtt lehetünk. Keresztény értékrendet közvetítünk gyermekeink számára: szeretetre, türelemre, bocsánatkérésre, egymásra figyelésre a másság elfogadására próbáljuk őket nevelni. 
Nyitott szívvel szeretettel irányítjuk figyelmüket arra hogy ez a csodálatos világ ami minket körülvesz, mind az Úr Isten munkája.