VIII. Református Gyerektábor 2021

Ebben az évben a táborunk fő témája a kenyér volt. A kenyér mint testi tápláléktól eljutottunk a lelki táplálékig. Több nagy történeten vezetett át az utunk, Ruth könyvétől, Jézus születésén át az 5000 ember megvendégelésén át egészen az utolsó vacsoráig. A délutáni programjaink ezek voltak: hétfőn kézműveskedtünk, amin ritmus hangszereket készítettünk, búzát vetettünk, és könyvjelzőt hímeztünk, kedden népzenészek jöttek hozzánk, és egy cigány mesét is meghallgattunk, szerdán bábelőadást nézhettünk, csütörtökön játszottunk a patakban, kenyeret sütöttünk, és elmentünk fagyizni, pénteken pedig a hét záró napján énekeltünk, és egy előadást néztünk meg, amiben a táborozó gyermekek közül játszottak többen.

Három nagy csoportban dolgoztunk ahol a legkisebbek az ovis csoportban szám szerint 13 gyermek volt, a középső alsó 1-2. osztályban szintén 13 gyermek, és 3-7. osztályig összesen 20 gyermek vett részt a héten. A reggeli áhítatokon, napkezdésen, nap záráson a csoportokba besegítve, a napok lebonyolításában Szép Mónika és Csoma Áron lelkipásztorok szolgáltak. A csoportok vezetői: Óvodás csoport Asbóthné Molnár Ildikó, 1-2. osztály Kiss Éva, 3-7. osztály Simonné Pausch Piroska volt. Gajdó Delinke segített a gyermekeknek a záró alkalomra felkészülni egy történet eljátszására. Báthory Angéla pedig rengeteget segített, és irányította az önkénteseket, és ügyelt arra, hogy egy táborozónk se térjen haza üres pocakkal. Hálásak vagyunk azért, hogy sok önkéntesünk volt az éven, akik közül többen visszatérő táborosok, és a gyülekezeti életben aktívan részt vesznek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az önkénteseink szolgálatát: Urbanics Kata, Naszvadi Dorina, Erdei Zsófi, Nagy Korinna, Bartus Boróka, Varga Réka Manka, Kurucz Ató, Engert Levente, Széplaki Apor, Simon Bendegúz, Molnár Benedek. Ők segítettek az asztal terítésben, a pakolásban és a gyermekekre való vigyázásra, és besegítettek a délelőtti, és a délutáni foglalkozásokon is. Ha az Úr is megsegít jövőre is szeretettel várjuk a gyermekeket a táborunkba.